Afvallen? De oplossing.

Wil je afvallen? Dan is dit dé oplossing. Laten we eerst beginnen met waar je nu staat.

Ga op een weegschaal staan

D-day. Ga op de weegschaal staan en noteer je gewicht.

Afvallen weegschaal meetlint

Bereken je BMI

Je BMI is

Ofwel, is je BMI hoger dan 25? Oh, oh…

Meet je middelomtrek

Leg een centimeter om je middel. Je weet wel, zo’n lint uit de naaidoos van je moeder en meet je omtrek. Meet de middelomtrek tussen de onderkant van de onderste rib en de bovenkant van het bekken. Adem uit en vel het oordeel.

Is je middelomtrek groter dan 94 cm (voor de heren) of 80 cm (voor de dames)? Oepsie…

Het resultaat…

Is je BMI-waarde te hoog en of je middelomtrek te groot? Dan is dat k*t, maar dan heb je toch echt duidelijk overgewicht. Is je BMI-waarde hoger dan 30 en of je middelomtrek groter dan 102 cm (voor de heren) of  88 cm (voor de dames), dan heb je een serieus probleem.

Bij een ziekte of bij een BMI hoger dan 30, ga dan altijd eerst naar de huisarts.

De oplossing?

Steek bananen in je oren en wees niet bang voor de koolhydraten die erin zitten. Waarom bananen in je oren steken? Omdat je allereerst je niet meer moet laten misleiden door wat Jan en alleman allemaal uitkramen. #stophetgeneuzelindemarge

Afvallen banaan in je oren

Wat een hype uniek maakt is niet de succesfactor

Hypes zijn leuk, maar die drijven op wat ze uniek maakt. Van Keto tot aan Intermittend Fasting (vasten met tussenposen), van sonjabakkeren tot aan Paleo.

Het succes ligt in de gemeenschappelijke factor

Hét geheim dat dieetgoeroes verbloemen met hun mooie verhalen is dat al die hypes zorgen voor een calorietekort. Ofwel, er verdwijnt minder dat zwarte gat in dan je verbrandt. Ze weten dat alleen mooi te verbloemen door hele voedselgroep op een zwarte lijst te zetten.

Zo mag je met een koolhydraatarm dieet, onder andere (!), geen brood, pasta, rijst, aardappelen, peulvruchten, fruit, chips, snoep, koek, gebak, vruchtensap en frisdrank meer. Drie keer raden wat er gebeurt… goh, je valt af… dûh…

Ben je genoeg misleid in het verleden?

Mooi! Wat is de basis? Wat is hét geheim achter elk dieet? Of eetpatroon zoals je het tegenwoordig blijkbaar noemt… dat is: creëer een calorietekort. #realitycheck

Is dat dan wel waarheid? Nou, ik hoop het wel. We hebben het hier over een natuurwet. De wet van behoud van energie. In de thermodynamica staat dit principe bekend als de eerste hoofdwet.

Natuurlijk zijn er mensen die eeuwen aan wetenschappelijke ontwikkeling ontkennen. Vouw een aluminium hoedje voor ze…

Afvallen misleiding

Je kunt elk eetpatroon verkloten

Besteed die calorieën die je nog wel nuttigt aan gezonde voedingsmiddelen. Kies voeding, niet te veel en voornamelijk planten. Denk na. Jij weet ook prima dat een broccoli een beter keuze is dan een stuk cheesecake. Het is ook weer geen rocket-science. Maak het niet moeilijker dan het is, zie het gewoon voor wat het is.

Er zijn geen short-cuts

Er is geen spoedcursus. Er is geen gouden ei. Het kost tijd en energie. Afvallen is k*t.

Afvallen gouden ei

Stel een realistisch doel

Met de Body Weight Planner van het National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases kun je berekenen welke uitdaging je te wachten staat. Je vult gegevens in en het doel plus de tijd waarin je het wilt bereiken. Vervolgens rekent de tool uit of het doel haalbaar is en wat je budget, qua calorieën, dan is gedurende die tijd.

Aan de slag

Vervolgens kun je aan de slag. Je kunt de energieverbruik bijhouden in een app. ‘De Eetmeter’ of ‘MyFitnessPal’ zijn zeer geschikte apps hiervoor.

Steun gedurende het proces

Wil je steun gedurende het proces? Wil je valkuilen vermijden en beslagen ten ijs komen als je op een feestje weer eens dreigt misleid te worden? Bestel dan het boek ‘Afvallen is k*t’.

Conclusie

‘Afvallen is k*t.’ is geen heppie-de-peppie-verhaal. Afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Het boek ‘Afvallen is k*t’ is de broodnodige reality check!

Het boek ‘Afvallen is k*t’ beschrijft een no-nonsense aanpak om af te vallen. Geen mooi weer verhaal en geen succes gegarandeerd. Want de theorie is simpel, alleen blijkt het in de praktijk nog niet zo makkelijk en je moet het toch echt zelf doen.

Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Door het lezen van dit boek leer je waar de grootste winst te behalen is. Het helpt je om het geneuzel in de marge te vermijden en zo je kans op succes maximaal te vergroten.

Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd…