Bestaat de spaarstand?

Je wilt afvallen, maar hoe weinig je ook eet… je valt geen gram af. Eet je te weinig? Bestaat de spaarstand?

Nee.

Ben je er toch van overtuigd dat de spaarstand wel bestaat? Dan wil ik je het vermeende fenomeen wel eens horen uitleggen aan een patiënt met anorexia. Overtuig die maar eens dat je door meer te gaan eten gaat afvallen. Of leg het maar eens uit aan iemand uit een hongersnoodgebied: gewoon wat minder eten, dan val je niet meer af… #realitycheck

Maar… waar rook is, is vuur.

De verwarring begint bij de definitie van ‘meer eten’. Wat is ‘meer’? Meer calorieën of meer dingen. Daar zit nogal een verschil in. Of je nu 1 glaasje olijfolie per dag wegtikt of 8 kg groente moet wegstouwen. Qua calorieën is het evenveel… maar qua volume… naja, je snapt het al wel denk ik.

Ook bestaat het fenomeen spaarstand stiekem wel hoor. Het heet ‘adaptieve thermogenese’.

Zet mensen die zijn afgevallen naast andere mensen met hetzelfde gewicht, die niet op dieet zijn geweest, en de afvallers verbranden net wat minder blijkt uit wetenschappelijk onderzoek.

Veel minder? Nee.

We hebben het over een verschil van twee kleine blokjes pure chocolade per dag.

De spaarstand verklaart dus niet waarom je niet zou kunnen afvallen.

Het boek afvallen is k*t.

Ben je klaar voor een no-nonsense aanpak om af te vallen? Geen mooiweerverhaal en geen succes gegarandeerd. Want de theorie is simpel, alleen blijkt het in de praktijk nog niet zo makkelijk.

Maar... met de juiste kennis is afvallen wel mogelijk. Door het lezen van het boek afvallen is k*t. ontdek je waar de grootste winst te behalen is. Het helpt je om het geneuzel in de marge te vermijden en dit biedt je de beste kans op succes.

Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd...

Ik wens je in elk geval het allerbeste!

Carlo Kool
Voedingsdeskundige

Afvallen is k*t afgevallen

Bestel het boek afvallen is k*t.

Carlo Kool (1975) is ervarings- en voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Laat een berichtje achter...

SALE