Echt, serieus. Ongekend. Ik zag het laatst zelfs in de sportschool voorbij komen op zo’n digitaal billboard: door het eten van bleekselderij verbrand je meer calorieën dan je binnen krijgt.
What tha bleep!
Er wordt dus gesuggereerd dat het kauwen, verteren en opnemen meer calorieën kost dan dat er calorieën in zit. Ja, als je een half uur op een stronk kauwt… terwijl je op de loopband staat. #realitycheck
Voedingsmiddelen zoals bleekselderij en komkommer bevatten erg weinig calorieën. De vertering ervan kost wel energie. Het idee achter de ‘negatieve calorieën’ is dat je dus meer energie verbruikt dan dat je binnenkrijgt waardoor je afvalt. Nu verbruikt het verteringsproces zo weinig energie dat het nettoresultaat altijd positief is, zelfs al eet je maar een stengeltje bleekselderij van 14 kcal per 100 gram.
Negatieve calorieën bestaan dus niet. En zelfs al zouden ze bestaan, dan zou de impact van een portie bleekselderij op je gewicht onmerkbaar zijn.
Het boek afvallen is k*t.
Ben je klaar voor een no-nonsense aanpak om af te vallen? Geen mooiweerverhaal en geen succes gegarandeerd. Want de theorie is simpel, alleen blijkt het in de praktijk nog niet zo makkelijk.
Maar... met de juiste kennis is afvallen wel mogelijk. Door het lezen van het boek afvallen is k*t. ontdek je waar de grootste winst te behalen is. Het helpt je om het geneuzel in de marge te vermijden en dit biedt je de beste kans op succes.
Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd...
Ik wens je in elk geval het allerbeste!
Carlo Kool
Voedingsdeskundige
Bestel het boek afvallen is k*t.
Carlo Kool (1975) is ervarings- en voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.