Bouw niet op drijfzand

Als je wil gaan afvallen, is er geen quick fix… en het heeft ook geen zin om er op eentje te wachten. Als er een quick fix zou zijn, dan had de helft van Nederland echt geen overgewicht gehad. #realitycheck

Wil je afvallen? Dan zul je daar zelf dingen voor moeten doen en laten. Het zal je bloed, zweet en tranen kosten. Je zult offers brengen en met ups en downs te maken krijgen. Afvallen is k*t en het is net zo moeilijk als een roodstand wegwerken.

Ben je echt bereid er vol voor te gaan? Ga dan niet bouwen op drijfzand, want dan is het slechts een kwestie van tijd voordat het misgaat.

Allereerst heb je de juiste kennis nodig. Zonder de juiste kennis is je project ‘Vet? De fik d’r in!’ sowieso gedoemd om te falen. ‘Das logisch’, zou Cruijff met zijn beroemde slis hebben uitgesproken. Als je niet weet hoe je een huis moet bouwen, dan gaat het je ook op een goede ondergrond niet lukken.

Als je leven k*t is, doordat je bijvoorbeeld financieel in de problemen zit? Veel last hebt van stress? Je relatie op de klippen dreigt te lopen? Je het gevoel hebt dat je geleefd wordt? Geen leuk sociaal leven hebt? En/of het idee hebt, dat je nergens goed in bent? Toch echt een glaasje alcohol nodig hebt om te ontspannen? Dan is het echt het allerbeste om precies dáár te beginnen.

Het woord zegt het al. Je basisbehoeften zijn de basis. Zit het in de basis al niet lekker, dan is een afvaltraject vergelijkbaar met bouwen op drijfzand.

Dat klinkt misschien heftig, maar zie het voor wat het is. Maak het niet groter dan dat het is, maar maak het ook niet kleiner dan het is. In beide gevallen zou je je kunnen verslikken. Je zorgen maken, kun je trouwens ook zien als de verkeerde kant op fantaseren. En gun jezelf ook de tijd.

Hoe eet je een olifant? Hapje voor hapje.

Dus, zit je in de shit? Begin bij het begin en doe dat alsjeblieft niet alleen. Schakel professionele hulp in. Stap één? Bel je huisarts voor hulp. Die kan je informeren en doorverwijzen. Ik snap het als dit aanvoelt als een enorme drempel, maar het is echt de normaalste zaak van de wereld. Deze hulp zit niet voor niets in het basispakket van je zorgverzekering.

Het boek afvallen is k*t.

Ben je klaar voor een no-nonsense aanpak om af te vallen? Geen mooiweerverhaal en geen succes gegarandeerd. Want de theorie is simpel, alleen blijkt het in de praktijk nog niet zo makkelijk.

Maar... met de juiste kennis is afvallen wel mogelijk. Door het lezen van het boek afvallen is k*t. ontdek je waar de grootste winst te behalen is. Het helpt je om het geneuzel in de marge te vermijden en dit biedt je de beste kans op succes.

Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd...

Ik wens je in elk geval het allerbeste!

Carlo Kool
Voedingsdeskundige

Afvallen is k*t afgevallen

Bestel het boek afvallen is k*t.

Carlo Kool (1975) is ervarings- en voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Laat een berichtje achter...