Buikspieroefeningen tot je een ons weegt

Je hebt zo’n lief laagje vet. Een stootkussentje dat je gewenste sixpack ‘afvlakt’ tot een fust. Wat nu?

Het doen van een oneindig aantal crunches, sit-ups en dergelijke gaat er op geen enkele manier voor zorgen dat er ook maar iets van dat lieve laagje vet verdwijnt. Het is simpelweg niet mogelijk om plaatselijk lichaamsvet te verbranden. Je kan buikspierkwartiertjes doen tot je erbij neervalt, maar dit zal niet voor plaatselijke vetverbranding zorgen.

De plaats waar lichaamsvet wordt opgeslagen kan erg verschillen per persoon. Bij de één plakt een overschot aan energie op de heupen, bij de ander op de buik. Ben je aan het afvallen, dan verliest je lichaam lichaamsvet over je gehele lichaam, maar sommige plaatsen zijn nou eenmaal hardnekkiger van aard. #realitycheck

Het uitgangspunt voor vetverlies is, ondanks alle mooie sprookjesverhalen over speciale oefeningen, zalfjes en pilletjes namelijk nog altijd het creëren van een negatieve energiebalans. Je moet meer energie verbruiken dan dat er binnenkomt aan calorieën. Zo verbrand je die reservevoorraad energie in de vorm van vet, die je hebt aangelegd.

Doe je dit lang genoeg, dan zal je lichaam vanzelf ook dat meest hardnekkige vet gaan verstoken. Zo verdwijnt dat stootkussentje en worden je spieren uiteindelijk zichtbaar.

Het boek afvallen is k*t.

Ben je klaar voor een no-nonsense aanpak om af te vallen? Geen mooiweerverhaal en geen succes gegarandeerd. Want de theorie is simpel, alleen blijkt het in de praktijk nog niet zo makkelijk.

Maar... met de juiste kennis is afvallen wel mogelijk. Door het lezen van het boek afvallen is k*t. ontdek je waar de grootste winst te behalen is. Het helpt je om het geneuzel in de marge te vermijden en dit biedt je de beste kans op succes.

Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd...

Ik wens je in elk geval het allerbeste!

Carlo Kool
Voedingsdeskundige

Afvallen is k*t afgevallen

Bestel het boek afvallen is k*t.

Carlo Kool (1975) is ervarings- en voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Laat een berichtje achter...