Alcohol? Een heilig boontje.

Alcohol is een schijnheilig goedje.

Het is het advies om geen alcohol te drinken of in ieder geval niet meer dan één glas per dag. Doe je dat? Top! Doe je dat niet en/of is afvallen je doel? Dan is het goed om je het volgende te beseffen.

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs wat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op datgene waar de grootste winst te behalen is.

Meer drinken dan één glas per dag leidt niet tot meer gezondheidswinst en het stikt echt van de nadelen. Het verhoogt de risico’s op beroerte, borstkanker, darmkanker en longkanker.

Naast de beschreven chronische ziekten leidt alcoholgebruik ook tot een verhoogd risico op onder meer ongelukken, verslaving, combinaties van psychische en sociale problemen, levercirrose en hoofd- en halstumoren.

Nu je dit weet is het eigenlijk toch te bizar dat slechts 40% van de volwassenen zich houdt aan het advies om maximaal één glas per dag te drinken, toch?

En is afvallen je doel? Drink dan gewoon geen alcohol. Dan maak je het jezelf écht een stuk makkelijker!

Als je €10.000,- rood staat, ga je toch ook geen dingen kopen die je niet echt nodig hebt? Overgewicht is net als rood staan en alcohol heb je niet echt nodig. Het kost je waarschijnlijk ook veel meer dan je nu misschien denkt.

Los van het feit dat alcohol zelf ook calorieën levert, verstoort alcohol je energiestofwisseling waardoor je vetverbranding niet goed kan verlopen.

Daarbij stimuleert alcohol de eetlust. Tegelijkertijd verleg je na een aantal drankjes je grenzen en is het behalen van je doel is ineens ondergeschikt aan die trek in dampende frietjes met die Double Big Tasty, wat je vervolgens slechts in enkele minuten je vette klep indouwt alsof het niets is.

Hoor je nu intern een stemmetje in je oor tetteren in de trend van: “F*ck jou, het leven moet wel een beetje leuk blijven!”? Dan is het misschien wel eens tijd voor een goed gesprek met dat stemmetje…

Het boek afvallen is k*t.

Ben je klaar voor een no-nonsense aanpak om af te vallen? Geen mooiweerverhaal en geen succes gegarandeerd. Want de theorie is simpel, alleen blijkt het in de praktijk nog niet zo makkelijk.

Maar... met de juiste kennis is afvallen wel mogelijk. Door het lezen van het boek afvallen is k*t. ontdek je waar de grootste winst te behalen is. Het helpt je om het geneuzel in de marge te vermijden en dit biedt je de beste kans op succes.

Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd...

Ik wens je in elk geval het allerbeste!

Carlo Kool
Voedingsdeskundige

Afvallen is k*t afgevallen

Bestel het boek afvallen is k*t.

Carlo Kool (1975) is ervarings- en voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Laat een berichtje achter...

SALE