Stel je leest in een tijdschrift de volgende zin:
De temperatuur buiten het vliegtuig is zes keer kouder dan de temperatuur in een vriezer.
Oké. #mindblown Wow!
In een vriezer is het koud. Buiten een vliegtuig is het kouder dan in een vriezer?
Leuk, maar…
Er is nogal wat mis met deze stelling. Het zou namelijk wat zijn als je op zonvakantie gaat, uitstapt en vervolgens buiten het vliegtuig doodvriest… ❄️😅
Huh? Ja zoals je begrijpt is context nogal belangrijk. Zo’n stelling roept meteen vragen op, toch?
Staat het vliegtuig aan de grond of gaat het over de temperatuur buiten een vliegtuig, in de lucht op kruishoogte? En hoe koud is 6 keer kouder?
In een vriezer is het 0° Fahrenheit. Dat zou betekenen 6 x 0 = 0° Fahrenheit. Net zou koud als in de vriezer dus?
Of bedoelen ze misschien Kelvin? In een vriezer is het 255 Kelvin. Doe dat keer 6 en je komt op 1.530 Kelvin, ofwel 1.256° Celsius. Nou, dan smelt het complete vliegtuig.
Zeer waarschijnlijk bedoelen ze Celsius. In een vriezer is het -18° Celsius, doe dat getal keer 6 en je eindigt met -108° Celsius. Bingo?
Nee, fout. Het juiste antwoord is -55° Celsius.
Moraal van dit verhaal?
Geloof niet alles wat je leest.
Er wordt heel veel beweerd, dat geldt ook voor artikelen over afvallen.
Plaats het in de juiste context.
Zoek uit wat er precies wordt bedoeld.
Last but not least: fact check!
Het boek afvallen is k*t.
Ben je klaar voor een no-nonsense aanpak om af te vallen? Geen mooiweerverhaal en geen succes gegarandeerd. Want de theorie is simpel, alleen blijkt het in de praktijk nog niet zo makkelijk.
Maar... met de juiste kennis is afvallen wel mogelijk. Door het lezen van het boek afvallen is k*t. ontdek je waar de grootste winst te behalen is. Het helpt je om het geneuzel in de marge te vermijden en dit biedt je de beste kans op succes.
Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd...
Ik wens je in elk geval het allerbeste!
Carlo Kool
Voedingsdeskundige
Bestel het boek afvallen is k*t.
Carlo Kool (1975) is ervarings- en voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.