Epsom zout detox

Helpt Epsom zout om af te vallen? Als je darmen leeglopen dan sta je vast en zeker een kilootje lichter op de weegschaal… maar dat is natuurlijk niet hetzelfde als afvallen. Dus nee. Epsom zout helpt je niet afvallen. Wil direct weten wat dan wel werkt en hoe je met minimale inzet toch maximaal resultaat boekt? Klik hier.

Wil je weten waar dat verhaal rondom Epsom zout vandaan komt? Lees dan rustig verder.

Hoe verkoop je de stof met E-nummer E518?

In ieder geval niet door het E-nummer te benoemen, gebruik minimaal de echte naam!

Magnesiumsulfaat? Neh, dat klinkt te eng.

Bitterzout! Zo wordt het ook wel genoemd.

Het smaakt wel bitter, dus dat verkoopt ook niet lekker. Welke opties zijn er nog meer?

Epsom zout? De heilzame werking van Epsom zout…

Epsom zout… Hmmm?

Ja, daar komt het vandaan.

Ah, bron van herkomst meenemen in de naam. Dat doet het altijd goed! Kijk nu komen we ergens, het klinkt al aantrekkelijker…

Benoemen dat het natuurlijk is!

Goeie, dat doet het natuurlijk altijd lekker.

En verwijzen naar vroeger!

Goed ik zet de toon: “The summer of 1618 saw England gripped by drought, but as Henry Wicker, a local cowherd, walked across Epsom Common he came across a pool of water from which his thirsty cattle refused to drink. The water tasted bitter and on evaporation yielded a salt which had a remarkable effect: it was a laxative. This became the famous Epsom’s salts and a treatment for constipation for the next 350 years.

Oh, f*ck. Het werkt laxerend? Het is tegen obstipatie? Mensen met obstipatie… dat is maar een kleine markt en het verkoopt lastig. Ik hoopte dat we het voor een groter publiek aantrekkelijk konden maken.

Okay, dan halen we het feit dat deel over het laxerende effect werkt gewoon weg.

En dan?

Wacht, wacht, wacht… Je loopt leeg. Uhm? Alles wat erin gaat, loopt er gelijk weer uit. Het blijft dus niet plakken. Je spoelt door… Ja, ja, ja… Je spoelt schoon, het reinigt! Noem het een detox-middel! Er zijn veel meer mensen bang voor gifstoffen dan er mensen zijn die verstopt zitten.

Briljant! Hoe brengen we het aan de man?

Bedenk een zesdaagse kuur. Zet het in een boek. Benoem wat organen.

De ongelooflijke lever & galblaaszuivering van Andreas Moritz?

Top!

Maaruh, hoeveel van dat spul laten we iemand innemen?

In de medische wereld wordt, in het geval van obstipatie bij volwassenen, 10-30 g per dag in 1 dosis ‘s morgens op de nuchtere maag aangeraden.

Dat is niet zo veel. Kunnen we het verbruik niet verhogen?

Tuurlijk! Raden we gewoon 60 gram aan. Dan weten we ook zeker dat het ‘goed’ werkt. Dat zal zeker het gevoel van ‘schoonspoelen’ gaan bevorderen.

Zo gezegd, zo gedaan. Echter, er zijn mensen die het getest hebben, maar zich er beroert door voelen? Iemand schrijft het volgende erover: “De nacht van de reiniging en de twee dagen erna heb ik mezelf best beroerd gevoeld. Ik was misselijk (met name in de reinigingsnacht), voelde het heel de tijd borrelen, was erg moe (waarschijnlijk door de slechte nachtrust) en heb zeer veel tijd doorgebracht op het toilet. ”

Ah joh, gewoon benoemen dat dat het effect is van alle gifstoffen die vrijkomen. Het is net als twee dagen met te kleine schoenen aan door de stad gaan lopen om ze erna uit te trekken en te denken: ooooooooh wat voelt dat lekker! Erna voelen ze zich écht beter!

And the rest is history. Google maar eens naar ‘Epsom zout’.

Maar, serieus? Dit is natuurlijk gewoon een grappig verhaal. Behalve dat er een laxeermiddel echt in de markt is gezet als zijnde een detox-middel in combinatie met olijfolie en vers grapefruit- of citroensap. What tha f*ck!

Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Rook niet, zorg voor een gezond gewicht, beweeg voldoende, eet gewoon gezond, drink geen alcohol of niet meer dan 1 glas per dag, zorg voor voldoende slaap en ontspanning. Dat blijkt in de praktijk al uitdagend genoeg.

Zo, dit had ik op mijn lever. Sorry hoor, maar ik moest even mijn gal spuwen. Ik voel me hier al een stuk beter door, alsof ik meer rust heb. Heerlijk zo’n verbale detox.

Hé, maar geloof mij niet op mijn blauwe ogen. Kan ook niet, want ze zijn bruin. Lees gewoon zelf het wetenschappelijk onderbouwde artikel ‘Could these be gallstones?’ in The Lancet, het Brits, peerreviewed medisch tijdschrift.

Het artikel gaat over de ‘galstenen’ die een vrouw uitpoepte na leverreinigingskuur op advies van haar kruidenkenner en uiteindelijk is doorverwezen naar het ziekenhuis vanwege de pijnklachten. Die ‘galstenen’ zorgde voor pijnlijke klachten en waren het effect van ‘de mix aan onzin’ die ze had genuttigd.

Het boek afvallen is k*t.

Ben je klaar voor een no-nonsense aanpak om af te vallen? Geen mooiweerverhaal en geen succes gegarandeerd. Want de theorie is simpel, alleen blijkt het in de praktijk nog niet zo makkelijk.

Maar... met de juiste kennis is afvallen wel mogelijk. Door het lezen van het boek afvallen is k*t. ontdek je waar de grootste winst te behalen is. Het helpt je om het geneuzel in de marge te vermijden en dit biedt je de beste kans op succes.

Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd...

Ik wens je in elk geval het allerbeste!

Carlo Kool
Voedingsdeskundige

Afvallen is k*t afgevallen

Bestel het boek afvallen is k*t.

Carlo Kool (1975) is ervarings- en voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

 

2 Responses

  1. Heel mooi geschreven.

    Miss Nicky 1 jaar ago Reply
  2. Hi Miss Nicky, dankjewel voor het compliment! Altijd fijn om te horen, Carlo

    Carlo 1 jaar ago Reply

Laat een berichtje achter...