Het geheim achter elk dieet

Elk dieet is uniek. Elk dieet werkt. Helaas vaak maar tijdelijk. Dat komt omdat mensen het niet volhouden, wat weer komt doordat dieetregels vaak onnodig complex zijn.  #realitycheck

Diëten sluiten vaak complete voedselgroepen uit. Dat is natuurlijk echt onnodig. Je wordt niet dik van één voedselgroep, maar je wordt dik door de optelsom van alles wat je nuttigt. Maar goed, zoals beloofd: het verborgen geheim achter elk dieet.

NAAM WAT MAAKT HET UNIEK? WAAROM WERKT HET?
Keto Bijna geen koolhydraten en voornamelijk vet met eiwitten met mate Je nuttigt minder calorieën dan je verbrandt
Koolhydraatarm Weinig koolhydraten met wat meer vet en eiwitten met mate Je nuttigt minder calorieën dan je verbrandt
Vasten met tussenpozen Alleen eten gedurende een bepaalde periode en verder vasten Je nuttigt minder calorieën dan je verbrandt
Paleo Eten zoals onze voorouders en graan en zuivel uitsluiten Je nuttigt minder calorieën dan je verbrandt
Weight Watchers Eten wat je wilt, met mate en volgens een puntensysteem Je nuttigt minder calorieën dan je verbrandt
Suikervrij Alle producten waar suiker in zit vermijden en natuurlijke suikers beperken Je nuttigt minder calorieën dan je verbrandt
Whole30 De focus op onbewerkt en vermijd suiker, alcohol, granen, bonen, soja en zuivel Je nuttigt minder calorieën dan je verbrandt

Verminderde calorie-inname is dé sleutel tot gewichtsverlies. Altijd. Punt.

Beweert iemand wat anders? Dan is het een charlatan. De wet van behoud van energie is een natuurwet. Dat is de eerste wet van de thermodynamica, ook wel Eerste Hoofdwet genoemd. Deze natuurwet stelt, dat energie niet verloren kan gaan of uit het niets kan ontstaan. Diegenen die natuurwetten ontkennen, ontkennen honderden jaren wetenschap. Je kunt het natuurlijk altijd proberen te verdraaien, maar dat je bijvoorbeeld in de ruimte kunt zweven, betekent niet dat zwaartekracht niet bestaat.

Medicijnen genezen mensen, vliegtuigen vliegen, auto’s rijden, als je een raket bouwt met behulp van wetenschap, dan bereikt die de maan.

Science works… bitches.

PS En nee, je valt van een koolhydraatarm dieet ook niet meer af dan van een vetarm dieet. Zie dit het artikel ‘Koolhydraten, calorieën of kwaliteit? Presentatie van Kevin Hall‘ op Supersnel Gezond voor een zeer uitgebreide en goede uitleg hierover.

Het boek afvallen is k*t.

Ben je klaar voor een no-nonsense aanpak om af te vallen? Geen mooiweerverhaal en geen succes gegarandeerd. Want de theorie is simpel, alleen blijkt het in de praktijk nog niet zo makkelijk.

Maar... met de juiste kennis is afvallen wel mogelijk. Door het lezen van het boek afvallen is k*t. ontdek je waar de grootste winst te behalen is. Het helpt je om het geneuzel in de marge te vermijden en dit biedt je de beste kans op succes.

Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd...

Ik wens je in elk geval het allerbeste!

Carlo Kool
Voedingsdeskundige

Afvallen is k*t afgevallen

Bestel het boek afvallen is k*t.

Carlo Kool (1975) is ervarings- en voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Laat een berichtje achter...