‘Ik veranderde alleen dit en kreeg eindelijk een sixpack’

Wil je echt weten hoe ik dit gedaan heb? De kans is groot dat je niet blij van wordt van mijn antwoord. Het is echter wel zo.

 

Ik ging aan de slag met goed wetenschappelijk onderbouwde informatie.

Het was hard werken en het kostte tijd. 

 

F*ck the ‘xx dagen sixpack challenges’, f*ck de snel-afvallen-trucjes zoals de dag starten met water en citroensap, f*ck de hypes zoals keto en intermittent fasting, f*ck de verwarring, etc.

Stop het geneuzel in de marge.

De wetenschap is niet in verwarring, de (social) media en vele ‘health’ bloggers maken er een potje van. Die zorgen voor onnodig veel verwarring door misleidende informatie te delen. Wetenschappelijk informatie wordt compleet uit zijn verband gerukt en onjuist weergegeven. Heel veel mensen zijn inmiddels slachtoffer geworden van slechte wetenschapsjournalistiek, met alle gevolgen van dien.

Een sixpack krijg je niet van de een op de andere dag. Zo’n 10 jaar geleden gooide ik het roer om. Ik ging gezond eten. Zo verloor ik de eerste reeks kilo’s. Ik ging van 103 naar de 86 kilo. Eigenlijk vrij gemakkelijk. Ik werd voedingsdeskundige, onder andere dankzij de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Eind 2018 ging het mis. Ik woog ineens, door omstandigheden, 92,8 kilo. Ik besloot de regie terug te pakken en startte mijn ‘sixpack challenge’. Het doel: 15 kilo afvallen.

Nu, bijna 1,5 jaar later, ben ik fitter en sterker dan ooit. Hoe? Het ging met ups en downs, maar ik bereikte het met behulp van wetenschappelijk onderbouwde informatie en door te stoppen met het geneuzel in de marge. Dat klinkt simpel en dat is het ook. Het is alleen in de praktijk, zelfs zonder alle misleidende informatie, nog niet zo makkelijk.

Afvallen is gewoon k*t. #realitycheck

Het boek afvallen is k*t.

Ben je klaar voor een no-nonsense aanpak om af te vallen? Geen mooiweerverhaal en geen succes gegarandeerd. Want de theorie is simpel, alleen blijkt het in de praktijk nog niet zo makkelijk.

Maar... met de juiste kennis is afvallen wel mogelijk. Door het lezen van het boek afvallen is k*t. ontdek je waar de grootste winst te behalen is. Het helpt je om het geneuzel in de marge te vermijden en dit biedt je de beste kans op succes.

Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd...

Ik wens je in elk geval het allerbeste!

Carlo Kool
Voedingsdeskundige

Afvallen is k*t afgevallen

Bestel het boek afvallen is k*t.

Carlo Kool (1975) is ervarings- en voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

 

2 Responses

  1. Klasse Carlo!

    Sonny 4 jaar ago Reply
  2. Hi Sonny, dankjewel! 🙏 💪 👍

    Carlo 4 jaar ago Reply

Laat een berichtje achter...

SALE