Ja, natuurlijk! Alcohol is prutspul.
Alcohol vergroot niet alleen de kans op ongelukken, maar het zorgt er ook voor dat je minder spiermassa aanmaakt, minder vermogen hebt om kracht te leveren, slechter slaapt, etc. Om nog maar niet te spreken over het verhoogde risico op allerlei ellende in de vorm van chronische ziekten, zoals kanker, hart- en vaatziekten.
Nee, ‘nuchter’ als in niet gegeten hebben. In de ochtend. Sporten zonder eerst te eten. Pas ná het sporten eten.
Snap ik, maar ik vond de dubbelzinnigheid van het woord ‘nuchter’ te leuk om deze te laten schieten.
Kijk, zolang je geen topsporter bent, moet je lekker zelf weten of je voor het sporten wel of niet eet.
Voor een topsporter kan dit geneuzel in de marge relevant worden. Zeker als het gaat om een tiende van een seconde verschil tussen de nummer 1 en 2.
Voor jou? Ook als je langere tijd niet gegeten hebt kun je prima een rondje hardlopen of een uurtje yoga doen. Het feit dat je daadwerkelijk ook gáát sporten is wat telt.
Je hoort wel eens dat nuchter trainen leidt tot afvallen of vetverlies. Das dus nie zo hé. Afvallen draait om minder calorieën consumeren dan je verbruikt. #realitycheck
Zie ook You can not outrun a bad diet.
Bij nuchter trainen is alleen de brandstofmix een beetje anders dan wanneer je ervoor iets eet, maar je valt er dus niet extra door af.
Het boek afvallen is k*t.
Ben je klaar voor een no-nonsense aanpak om af te vallen? Geen mooiweerverhaal en geen succes gegarandeerd. Want de theorie is simpel, alleen blijkt het in de praktijk nog niet zo makkelijk.
Maar... met de juiste kennis is afvallen wel mogelijk. Door het lezen van het boek afvallen is k*t. ontdek je waar de grootste winst te behalen is. Het helpt je om het geneuzel in de marge te vermijden en dit biedt je de beste kans op succes.
Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd...
Ik wens je in elk geval het allerbeste!
Carlo Kool
Voedingsdeskundige
Bestel het boek afvallen is k*t.
Carlo Kool (1975) is ervarings- en voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.