Overgewicht is niet jouw schuld…

Overgewicht is niet jouw schuld, maar je bent wel onderdeel van de oplossing.

Ja, er is meer je mond ingegaan dan je hebt verbrand (zie Energiebalans). Dat klopt. Maar… is dat jouw schuld? Dat is niet zo zwart-wit als je nu misschien denkt.

Er zijn nogal wat zaken van invloed op het getal dat jij op de weegschaal ziet staan. Van de manipulerende voedingsindustrie, die hun producten zo godvergeten lekker mogelijk proberen te maken en hun dikke portemonnee trekken, om vervolgens marketeers deze producten zo verleidelijk mogelijk in de markt te laten zetten, tot aan de sociale druk van je schoonmoeder, die je oplegt dat dat gebakje op haar verjaardag toch moet kunnen. En van waar je huis woont, tot aan je cashflow…

Wat nog meer? Nou dit, ongeveer… Zie het leuke plaatje hieronder met een overzichtje van de invloeden op jouw speklaagje.

Invloeden op je gewicht

Nu kun je dit als reden zien om maar gelijk de handdoek in de ring te gooien, maar je kunt het ook zien als een stuk bewustwording en gewapend met de juiste kennis de strijd tegen het overgewicht aangaan. Al is dat geen risicoloze sport. Maar, hoop doet leven en de wonderen zijn de wereld nog niet uit!

Het boek afvallen is k*t.

Ben je klaar voor een no-nonsense aanpak om af te vallen? Geen mooiweerverhaal en geen succes gegarandeerd. Want de theorie is simpel, alleen blijkt het in de praktijk nog niet zo makkelijk.

Maar... met de juiste kennis is afvallen wel mogelijk. Door het lezen van het boek afvallen is k*t. ontdek je waar de grootste winst te behalen is. Het helpt je om het geneuzel in de marge te vermijden en dit biedt je de beste kans op succes.

Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd...

Ik wens je in elk geval het allerbeste!

Carlo Kool
Voedingsdeskundige

Afvallen is k*t afgevallen

Bestel het boek afvallen is k*t.

Carlo Kool (1975) is ervarings- en voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Laat een berichtje achter...