Too much carbs will kill you…

Freddy Mercury zong er al over: Too much carbs will kill you – every time…

Of was het ‘love’? Anyway…

De eeuwigdurende verwarring rondom koolhydraten. Slecht of niet? Word je er dik van of niet? Zo uitermate vermoeiend, die onnozele discussies rondom dit onderwerp. Waarom onnozel?

Om te beginnen wordt er in die discussies vrijwel nooit onderscheid gemaakt tussen geraffineerde koolhydraten en ongeraffineerde koolhydraten.

Ofwel, er wordt geen onderscheid gemaakt tussen een bord patat met een halve liter cola en wat volkorenpasta met lekker veel groenten en een glas water. Beide bevatten koolhydraten, maar er zit nogal een verschil tussen die twee, toch?

En nee, je wordt ook niet dik van koolhydraten. Je wordt dik van een overschot aan energie. #realitycheck

Geloof je dat niet? Ga dan maar eens een maand op een dieet van 1 patatje en een slokje cola per dag. Eindig je aan het eind van de maand moddervet? Of verhonger je?

Maar… oké, er zit wel een groot nadeel aan de geraffineerde koolhydraten die in witte rijst, witbrood en suikerrijke dranken zitten. Ze leveren minder voedingsstoffen en zorgen sneller voor schommelingen in de bloedsuikerspiegel, wat weer leidt tot meer trek. Dus ja, waar rook is, is vuur. Maar dat gaat over de geraffineerde koolhydraten en niet over ongeraffineerde koolhydraten.

Conclusie? Patat met cola kun je beter laten staan. En dan kiezen voor wat volkorenpasta met lekker veel groenten? Ja, dat is een prima keuze.

Gewoon dingen met mate doen, daar wordt iedereen beter van.

PS Waarom moet het eigenlijk altijd zo extreem? Altijd of het ene uiterste of het andere? Voor wie ben jij? Kamp vet of kamp koolhydraat? Wat een onzin, we zijn toch geen kleuters meer…?

Het boek afvallen is k*t.

Ben je klaar voor een no-nonsense aanpak om af te vallen? Geen mooiweerverhaal en geen succes gegarandeerd. Want de theorie is simpel, alleen blijkt het in de praktijk nog niet zo makkelijk.

Maar... met de juiste kennis is afvallen wel mogelijk. Door het lezen van het boek afvallen is k*t. ontdek je waar de grootste winst te behalen is. Het helpt je om het geneuzel in de marge te vermijden en dit biedt je de beste kans op succes.

Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd...

Ik wens je in elk geval het allerbeste!

Carlo Kool
Voedingsdeskundige

Afvallen is k*t afgevallen

Bestel het boek afvallen is k*t.

Carlo Kool (1975) is ervarings- en voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Laat een berichtje achter...