Het uitgaansleven lijdt onder het toenemende suikergebruik.
‘Je vindt die lege suikerzakjes overal’, zegt de kroegbaas van The Fiction. Hij moet twee keer per week een loodgieter laten komen, omdat er toiletten en urinoirs verstopt raken door die rottige suikerzakjes.
Loodgietersbedrijf Mario & Luigi heeft zelfs extra personeel moeten aannemen, vertelt de eigenaar aan de NOS.
Er heeft een paar jaar geleden iemand tijdens RTL Late Night beweerd dat suiker net zo verslavend is als cocaïne. Nu gebruikt iedereen het. Cocaïne is uit, suiker is in.
Suiker is natuurlijk niet verslavend, maar goed… je hoort nog steeds mensen beweren dat het wel zo zou zijn.
Noem jij jezelf suikerverslaafd? Loop jij dan met wat zakjes suiker op zak? Gewoon, voor in het geval dat je even een shotje nodig hebt? Natuurlijk niet. #realitycheck
Vroegâh waren energierijke voedingsmiddelen, zoals die met veel vet en/of suiker, moeilijk te krijgen. Toen we nog gekleed gingen in een berenvelletje, vraten we ons vol aan die energierijke voedingsmiddelen, zodra we de kans kregen. Je wist namelijk niet wanneer de volgende keer zou zijn dat je weer wat te eten kreeg. Voeding was schaars en bewegen een noodzaak.
Tegenwoordig is beweging schaars en energierijk voedsel op iedere straathoek aanwezig. Je hoeft er trouwens niet eens meer je huis voor uit. Na een belletje komen ze het gewoon brengen.
De industrie naait ons natuurlijk wel continu… en dat zonder te zoenen.
Ze maken producten die ze optimaliseren tot in de perfectie. Ze zoeken het bliss-point op. Ofwel, de ideale combinatie tussen vet, suiker en zout. Aanvullend gooien ze nog veel meer in de strijd om ons te beïnvloeden. Van het uitvogelen van het ideale mondgevoel van een product tot aan welke verpakking het beste verkoopt.
Voortdurende inname van vet en suiker vernachelt wel ons verzadigings- en hongergevoel. Kortom, je vreet er meer van dan je zou willen en het is zó lekker gemaakt dat het bijna onweerstaanbaar wordt.
Maar is suiker verslavend? Nee.
Nuttig suiker gerust… met mate! Niet met maten. Ook niet meer dan 50 gram per dag en bij voorkeur niet meer dan 25 gram per dag. Daarmee worden trouwens de vrije suikers bedoeld. Niet ineens bang worden voor je banaantje hè?
Vrije suikers zijn de suikers die worden toegevoegd door fabrikanten en door jezelf. Ook de van nature aanwezige suikers in honing, siropen, vruchtensappen en vruchtenconcentraat, vallen in die categorie vrije suikers.
Als suiker niet verslavend is, waarom moet je dan toch je vrije suikerinname beperken? Simpel, omdat het schadelijk is voor die mooie glimlach van je. Je tanden kunnen er niet zo goed tegen en de suikerinname beperken, kan helpen bij het voorkomen van een uit de kluiten gewassen stootkussen in de vorm van een dikke laag vet onder je huid.
Het boek afvallen is k*t.
Ben je klaar voor een no-nonsense aanpak om af te vallen? Geen mooiweerverhaal en geen succes gegarandeerd. Want de theorie is simpel, alleen blijkt het in de praktijk nog niet zo makkelijk.
Maar... met de juiste kennis is afvallen wel mogelijk. Door het lezen van het boek afvallen is k*t. ontdek je waar de grootste winst te behalen is. Het helpt je om het geneuzel in de marge te vermijden en dit biedt je de beste kans op succes.
Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd...
Ik wens je in elk geval het allerbeste!
Carlo Kool
Voedingsdeskundige

Bestel het boek afvallen is k*t.

Carlo Kool (1975) is ervarings- en voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.